Najnovije vesti

12. Jan. 2017 Stanje redovno - poručuju iz JKP „Bogatić“

Sneg koji je počeo da pada u prvim danima nove godine i izuzetno niske temperature za vreme Božićnih praznika donele su brojne nevolje, naročito oko čišćenja. Službe zimskog održavanja preduzeća za puteve “Valjevo” i “Mačva put”, d.o.o. posipale su so i rizlu i uklanjale sneg sa državnih i opštinskih puteva, tako da se saobraćaj na teritoriji opštine Bogatić odvijao bez zastoja, prohodnim kolovozima.

Radnici JKP “Bogatić” radili su na čišćenju trotoara u prvoj zoni, ispred javnih ustanova, što je u nadležnosti ovog preduzeća, ali su čišćeni i putevi za pešake sa obe strane, u ulicama Vojvode Stepe i Pavla Orlovića. Posuta je so, koja će sprečiti eventualno stvaranje leda u slučaju ledene kiše, koja je najavljena za narednu noć.

“Snabdevanje vodom iz gradskog vodovoda u Bogatiću je redovno, a cisterne sa pijaćom vodom dopremaju se svakodnevno u Sovljak, Glogovac i Crnu Baru. Prostor zelene i stočne pijace očišćen je od snega i pripremljen za obavljanje trgovine, kao i prilaz prema groblju. Čišćenje snega na trotoarima ispred ustanova završeno je, a ekipe JKP “Bogatić” u pripravnosti su i za vikend, kada najavljuju naredne padavine”, rekao je Slobodan Đurković, direktor JKP “Bogatić”.

Iz ovog preduzeća poručuju i da je čišćenje snega na trotoarima ispred stambenih zgrada, lokala i dvorišta obaveza stanara i vlasnika.

VRH