Najnovije vesti

15. Jan. 2017 IV manifestacija „Drinska lisica“

Video prilog IV manifestacija „Drinska lisica“

Četvrta po redu manifestacija “Drinska lisica” u organizaciji Lovačkog udruženja “Mačva” iz Bogatića, održana je danas na terenima lovačke sekcije Badovinci, Salaš Crnobarski i Crna Bara. Na prostoru lovnih terena opštine Bogatić uz samu obalu reke Drine, u dužini od 10 km, učestvovalo je više od 200 lovaca iz lovačkih udruženja iz regiona i gosti lovci iz Republike Srpske. Dobar pogled, mirnu ruku i uspešan pogon na lisicu, pred sam početak grupnog lova, poželeo je Dragan Ružić, predsednik Lovačkog udruženja “Mačva” iz Bogatića. Na ovogodišnjem pogonu odstreljeno je šest lisica.

Lovci su formirali lovačke grupe, koje su se raporedile duž obale reke Drine u formaciji potkovice, od Pavlovića mosta preko Salaša Crnobarskog do Crne Bare. Iz više reona pušteno je oko 20 pasa goniča. Iskusni lovci, sa svojim psima tragačima su ubrzo ušli u trag divljači i posle nekoliko pucnjeva počelo je brojanje odstreljenih lisica.

Lovci su veliki zaljubljenici u prirodu i ne bave se samo poterom za trofejima i najboljim ulovom. Oni održavaju životnu sredinu i mnoge vrste štite od istrebljenja, a kako vole da kažu, pogoni su odličan povod za sklapanje novih i obnavljanje starih poznanstava i razmenu iskustava. Posle završenog pogona, lovci su se vratili na zborno mesto gde su nastavili dobro druženje uz lovačke priče, gulaš i lutriju. Predstavnici LU “Mačva” podelili su zahvalnice svim učesnicima, a glavna nagrada –vaučer za lovačku pušku otišla je u ruke Čosić Zorana iz LU “Sloga” Lipolist.

VRH