Najnovije vesti

14. Jun. 2017 Priznanja Crvenog krsta na Svetski dan davalaca krvi

Crveni krst Bogatić organizovao je svečanost povodom uručenja prizanja dobrovoljnim davaocima krvi iz opštine Bogatić, tradicionalno, na Svetski dan davalaca krvi. Zahvalnice su dodeljenje kako pojedincima tako i ustanovama za značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva Crvenog krsta.

„Uručili smo oko 100 priznanja našim davaocima. Crveni krst je u ovogodišnjoj kampanji organizovao devet akcija, do kraja godine planiramo da sprovedemo još 11. Iza nas je uspešna godina, u kojoj je naša Osvovna organizacija Metković nagrađena za najhumaniju seosku sredinu od strane Instituta I to nam daje još veći podstrek da nastavimo u istom pravcu, da Bogatić I u budućnosti bude sinonim za humanost”, izjavio je Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatić.

Pored zahvalnica Crvenog krsta Bogatić, na današnjoj svečanosti dodeljena su i priznanja Crvenog krsta Srbije, u vidu sedam srebrnih i dva zlatna znaka, a medalje za višegodišnju aktivnost, dobrovoljni rad I doprinos negovanju solidarnosti I humanosti dobili su Boško Jovanović i Borko Pavić. Crveni krst Bogatić dodelio je zahvalnice školama, osnovnim organizacijama, kao i višestrukim davaocima. Branko Kojić iz Glogovca dragocenu tečnost donirao je 168 puta i time nosi titulu davaoca sa najvećim brojem davanja. Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi službeno je ustanovljen od strane Svetske zdravstvene organizacije kao dan rođenja pronalazača krvnih grupa Karla Landštajnera, i ima zadatak da u celom svetu sinhronim manifestacijama proslavi i naglasi značaj miliona davalaca krvi koji dobrovoljno, anonimno i nenagrađeno daju krv spasavajući hiljade života svaki dan.

VRH