Najnovije vesti

28. Jun. 2017 Dodeljena priznanja najuspešnijim učenicima i nastavnicima

Video prilog

Priznanja najuspešnijim učenicima i nastavnicima osnovnih škola i Mačvanske srednje škole dodeljena su na svečanosti u zgradi SOBogatić. Za diplome, knjige i novčane nagrade, iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko milion dinara. Svečani skup otvorila je Branka Cmiljanović, rukovodilac Odeljenja za opštu upravu, zajedničke poslove i društvene delatnosti, a prisutnima se obratio i predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

„Opština Bogatić svake godine izdvaja sredstva za sve vidove pomoći učenicima i studentima. U budućem periodu trudićemo se da ta sredstva povećamo“, rekao je u svom obraćanju Nenad Beserovac, koji je učenicima poželeo uspeh u daljem školovanju.

U ovoj generaciji maturanata 47 učenika su vukovci – dobitnici Diplome „Vuk Karadžić“, 24 je učestvovalo na republičkim takmičenjima, a troje učenika plasiralo se od prvog do trećeg mesta.

"U odnosu na prošlu godinu kada je u generaciji maturanata bilo 43 vukovca, ove godine ih je četiri više. Među njima je sedam đaka generacije. Pored toga, učenici iz naše opštine nastavljaju da nižu izuzetne uspehe na republičkim takmičenjima, što je potvrda kvalitetnog rada prosvetnih radnika u školama“, izjavila je Branka Cmiljanović.

Za novčane nagrade izdvojeno je 617.000 dinara. Nosioci Vukove diplome dobili su po 6.000 dinara, „đaci generacije“ i oni sa plasmanom na republičkim takmičenjima, kao i njihovi mentori po 10.000, dok su učenici i nastavnici koji su učestvovali na republičkim takmičenjima nagrađeni sa po 5.000 dinara.

VRH