Najnovije vesti

13. Aug. 2017 Treći trkački dan u Bogatiću - Turbilion osvojio „Mačvanski derbi“

Video prilog

Treći trkački sastanak u Bogatiću ponovo je okupio ljubitelje konjičkog sporta u Mačvi. Na programu su bile četiri galospke i trka u sulkama. Organizator trka bio je Konjički klub "Mačvanin", pokrovitelj Opština Bogatić.

Galopsko nadmetanje otvorila je trka „Memorijal Dušana Maravića“ za dvogoce, na distanci od 1300 metara. Iz start mašine jurnulo je šest grla, a najuspešnija u prvoj trci bila je Bella Sofia sa Vujkovićem u sedlu, za njom je kroz cilj projurila Bananica, treći je bio Autoritet, a četvrti Nordiko.

Druga trka "Hajdučko veče" (kategorije 4), bila je rezervisana za grla od 3 godine i starija na distanci od 1600 metara. Najbrži je bio Emanuel, vlasnice Ane Ružić, sa Aleksandrom Šašićem u sedlu, drugi Red Billy, treće grlo Lepo oko, a četvrti Burner.

Trka dana bio je „Mačvanski derbi“, listed, nadmetanje trogodaca na stazi dugoj 2000 metara. Ljubitelji konjičkog sporta videli su pravu borbu i siloviti finiš grla Turbilion, vlasništvo štale „Mladenović“, koje u vremenu 2:11,7 prolazi kroz cilj. Druga je bila Alberta, treći Aurelio i četvrti Negrino, sa Konkoljem u sedlu.

Memorijal „Bogdana Boce Terzića“ doneo je uzbudljivo nadmetanje grla od 4 godine i starijih, na distanci od 1700 metara. U borbi starih znanaca Ogon, sa Goranom Krstićem u sedlu, odnosi pobedu ispred grla Chantilly. Treći je bio Argentario, a četvrta Perfect Slipper, vlasnika Gorana Gagića iz Bogatića.

Trka u sulkama „Etno park“ bila je prava poslastica za sve ljubitelje konjičkog sporta u Mačvi. Najviše snage imao je Marakeš, vlasništvo Saše Kostadinovića, koji je i bio u sulkama i izborio prvo mesto. Za njim je kroz cilj prošao Enej, treći Kockar i četvrti Ludvig Van Gile.

Treći trkački dan ostaće upamćen po uzbudljivim trkama, ali i lošim vremenskim prilikama za ovo doba godine. Sledeći galopski sastanak u Bogatiću zakazan je za 10. septembar.

VRH