Najnovije vesti

17. Aug. 2017 U Bogatiću prikupljene 73 jedinice krvi

Video prilog

Crveni krst Bogatić svake kalendarske godine organizuje nekoliko akcija dobrovoljnog davalaštva u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Tradicionalno i današnja akcija u Bogatiću sprovedena je u prostorijama FK „Mačva“. U letnjem periodu česte su nestašice krvi u Srbiji, stoga su ovakve akcije od velikog značaja za nesmetano lečenje pacijenata i sprovođenje operativnih programa u bolnicama.

„Posle pauze koju smo napravili zbog tropskih temperatura, sprovodimo današnju akciju u Bogatiću, gde nam se tradicionalno odaziva veliki broj davalaca. Nastavljamo dalje sa planiranim akcijama i apelujemo na davaoce da nas podrže, jer su u celoj zemlji zalihe krvi na minimumu", rekao je Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatić.

Današnjoj akciji se odazvalo 86 davalaca, a nakon lekarskih pregleda njih 73 je dalo krv. Među njima su i 4 davaoca koji prvi put daruju dragocenu tečnost. Osnovna organizacija Crvenog krsta Bogatić nedavno je ostvarila saradnju sa Društvom dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ iz Bijeljine, čiji su predstavnici podržali današnju akciju u Bogatiću.

Letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi nastavlja se u subotu, 19. avgusta, kada će biti sprovedena akcija dobrovoljnog davalaštva u prostorijama Osnovne škole u Mačvanskom Metkoviću.

VRH