Najnovije vesti

28. Jun. 2018 Награђени најуспешнији ученици, наставници, професори у нашој општини

У Свечаној сали СО Богатић додељена су признања најуспешнијим ученицима основних школа и Мачванске средње школе, као и њиховим наставницима, професорима, менторима. За дипломе, књиге и новчане награде, из општинског буџета издвојено је око милион динара.

Свечани скуп отворила је Бранка Цмиљановић, руководилац Одељења за општу управу, заједничке послове и друштвене делатности“, истакавши да ученици из наше општине настављају да нижу изузетне успехе на републичким такмичењима, што је потврда квалитетног рада ученика и просветних радника у школама.

Присутнима се обратио и председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац. „Општина Богатић сваке године издваја средства за све видове помоћи ученицима и студентима, сигурно да није лако родитељима школовати децу, али најисплативија инвестиција у будућност је управо улагање у децу и у њихово знање “, рекао је у свом обраћању Бесеровац, који је ученицима пожелео успех у даљем школовању.

За успехе постигнуте на свим нивоима такмичења, најбољим ученицима професорима и менторима награде су уручили, Ненад Бесеровац председник Општине Богатић, Синиша Пузић- заменик председника Општине, Мирослав Дабић- председник СО Богатић и Душанка Kовачевић- Саветник за образовање, културу, спорт и јавно информисање у одељењу за општу управу, заједничке послове и друштвене делатности.

За новчане награде издвојено је 794 000,00 динара. Носиоци “Вукове дипломе”, њих педесет четворо добили су по 6.000 динара, 7 ученика понело је ласкаву титулу „ђак генерације” и њима је додељено по 10 000 динара, а 30 ученика учесника на републичким такмичењима награђено је са по 5 000, динара, као и 16 њихових ментора, који су такође добили по 5 000 динара. За ученике са пласманом на републичком такмичењу, за њих 9, као и за 8 њихових ментора издвојено је по 10 000 динара.

VRH