Arhiva

1. Sep. 2015 Počela nova školska godina

Počela nova školska godina
Počela nova školska godina
Počela nova školska godina
Počela nova školska godina
Počela nova školska godina
Počela nova školska godina
Video prilog Počela nova školska godina

Danas je školsko zvono najavilo početak nove školske godine, u svim školama na području opštine Bogatić. Najradosniji su đaci prvaci, jer će pored starih drugara iz predškolskog boravka, sada upoznati i dosta novih drugova i drugarica. Ali, pored radosti, kod njih je prisutna i trema od škole, učitelja, novih obaveza, jer se po prvi put susreću sa dosta nepoznatih stvari i situacija.

Svečani prijem đaka prvaka organizovan je u Osnovnoj školi „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Prisutnima se obratio Božidar Cmiljanović, direktor škole. Đacima je poželeo puno uspeha u školovanju i kao najvažnije istakao, da postanu dobri ljudi.

Organizovana je i mini priredba, u cilju opuštanja i otklanjanja treme kod najmlađih. U programu su učestvovali učenici viših razreda, predstavom „Moderna pepeljuga“ i recitacijom.

Posebna pažnja u OŠ u Bogatiću, poklanja se grupi za inkluzivno obrazovanje, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Sa njima radi stručni tim, koji vodi Katarina Sinđelić, defektolog.

Septembar je najteži mesec i za roditelje učenika, jer sledi dodatni udar na kućni budžet-spremanje za školu, što pored udžbenika obuhvata i nabavku školske opreme, obnavljanje garderobe i ostalog.

U našoj opštini u svih šest osnovnih škola je dvesta trideset polaznika - đaka prvaka. Najveći broj ih je u osnovnoj školi u Bogatiću, njih četrdeset i troje. Prvu godinu „Mačvanske srednje škole“ pohađaće 174 učenika, u 6 obrazovnih profila.

VRH