Arhiva

10. Sep. 2015 Obeležen Dan opštine Bogatić

Obeležen Dan opštine Bogatić
Obeležen Dan opštine Bogatić
Obeležen Dan opštine Bogatić
Obeležen Dan opštine Bogatić
Obeležen Dan opštine Bogatić
Obeležen Dan opštine Bogatić
Video prilog Obeležen Dan opštine Bogatić

U Svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić obeležen je “Dan opštine,” deseti septembar. Tog datuma u “Ravaničkoj povelji” Kneza Lazara iz četrnaestog veka, Mačvanska banovina ulazi u sastav srednjevekovne države i prvi put se pominje u granicama srpskih zemalja.

Proslavi su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, privrede, kulturnog i javnog života, kao i gosti iz susednih gradova i opština.

Prisutne je pozdravio Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić, i u svom govoru istakao značajne jubileje koji su ove godine obeleženi. Kao najvažnije, pomenuo je proslavu 200 godina od Boja na Dublju, obeležavanje 110 godina od smrti našeg književnika Janka Veselinovića, kao i 15 godina od smrti slikara Milića Stankovića, široj javnosti poznatijeg pod umetničkim pseudonimom Milić od Mačve.

Predsednik je predstavio realizovane projekte Opštine Bogatić, kao što su renoviranje sportske hale u Banovom Polju i pohvalio rad Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju, Javnog komunalnog preduzeća, kao i Omladinski rukometni klub “Mačva” iz Bogatića i njihov plasman u Prvu rukometnu ligu–Centar. Kao najvažnije projekte u narednom periodu, od prioritetnog značaja za lokalnu samoupravu, Beserovac je naveo završetak radova na izgradnji sportske hale u Bogatiću, toplifikaciju javnih ustanova i izgradnju odbrambenog nasipa duž reke Drine.

Povodom današnje proslave, Kulturno obrazovni centar priredio je prigodan kulturno-umetnički program, u izvođenju hora “Mačvanskog” i glumaca amaterskog pozorišta. Za goste je upriličen i koktel u Svečanoj sali Skupštine opštine Bogatić.

VRH