Arhiva

2. Sep. 2016 ДЕЛЕГАЦИЈА МАЧВАНСКОГ ОКРУГА ЗАВРШИЛА ПОСЕТУ РУСИЈИ

Трећи, који је био и централни дан 5. Словенског економског форума, који се одржао у руском граду Брјанску,започео је свечаним пресецањем врпце, којим је означен званичан почетак Форума, а један од учесника тог чина, поред губернатора Богомаза, председника Думе Брјанске области, господина Попкова, и гостију из Белорусије, био је и начелник нашег Округа, господин Милановић. После обиласка изложених експоната и штандова монтираних у самом центру и главном тргу града, делегације су се преселиле у Дворац Јурија Гагарина где је у великој сали овог здања у периоду од 11-13 часова одржана пленарна конференција, у оквиру које је потписано више споразума, а међу њима и за нас најважнији између Брјанске губерније и Мачванског округа.

У поподневним часовима за иностране делегације организована је посета великом меморијалном комплексу "Партизанске пољане", посвећеном учесницима и страдалим официрима, војницима али и цивилним жртвама у Другом светском рату.

У вечерњим часовима губернатор Богомаз са сарадницима у својој резиденцији организовао је свечани пријем и коктел за чланове страних делегација, учеснике Форума, међу којима је била и наша, делегација Мачванског управног округа.

Последњег дана боравка. пре повратка за Србију, шеф наше делегације начелник Драгослав Милановић имао је част да се пред преко 50.000 посетилаца великог пољопривредног сајма, који се одржава у оквиру Форума, обрати присутнима,захвали домаћинима на присном и срдачном пријему наше делегације и пожелео да се потписани споразуми, преточе у конкретне пројекте, који ће бити реализовани у будућности.

У вечерњим часовима са московског аеродрома Шереметјево, авионом Аир Србије, наша делегација је полетела за Београд и нешто иза поноћи слетела на аеродром Никола Тесла.

VRH