Arhiva

10. Sep. 2016 10. септембар - Дан општине Богатић

Дан општине Богатић, 10. септембар, обележен је у Бадовинцима, а повод да се званице окупе баш на месту где су крајем 2015. године започети радови на реконструкцији дела насипа од Павловића моста до Салаша Црнобарског, у дужини од 7 километара, јесте завршетак радова и примопредаја истих, од стране извођача радова, предузећа Југокоп, управљачу ЈВП "Србијаводе", која је записнички констатована у среду 7.септембра.
 
Председник општине Богатић Ненад Бесеровац, након поздравне речи, упознао је одборнике и већнике СО Богатић, директоре јавних предузећа и установа и остале званице о динамици завршених и радова који треба да уследе на остатку трасе, захвалио се менаџменту ЈВП "Србијаводе" који је препознао значај овог пројекта, после искуства са поплавама из 2014. године, и определио се за реконструкцију баш нашег насипа, као и Дирекцији за обнову поплавњених подручја, која је са преко 100 милиона динара, исфинансирала ову реконструкцију и наравно извођачу на изузетно квалитетно обављеним радовима. Истакао је да ни Општина није пасивно гледала са стране, већ је успешно извршила своје обавезе из Споразума закљученог са ЈВП "Србија воде", 01.04.2015.године, извршила експропријацију парцела уз трасу насипа, обезбедила топографске подлоге и позајмиште земље, тако да је учешће општинског буџета у овом пројекту до сада преко 13 милиона динара.
 
Начелник Штаба за ванредне ситуације Мирољуб Станић упознао је присутне о вредности инвестиције, техничким детаљима, везаним за саобраћајнице уз насип, прилазне путеве, рампе, количину уграђеног материјала, као и значају пројекта за нашу општину и одбрану од поплава, када насип буде завршен у читавој дужини од 21 км.Након краће шетње круном реконструисаног насипа, за госте је у оближњем ресторану приређен свечани ручак.
VRH