Arhiva

16. Sep. 2016 ОПШТИНА БОГАТИЋ НА XV СРПСКОМ СИМПОЗИЈУМУ О ХИДРОГЕОЛОГИЈИ

Председник општине Ненад Бесеровац и помоћник председника Никола Ђурковић, учествују у раду на XV Српском симпозијуму о хидрогеологији са међународним учешћем, који се од 15. до 17. септембра одржава на Копаонику. После интонирања химне и обраћања председника организационог одбора проф. др Дејана Миленића, Симпозујум је званично отворио државни секретар Министарства енергетике и рударства, г-дин Предић.

У преподневном делу симпозијума, на пленарној седници презентације на теме подземних и површинских вода, геотермалних потенцијала и искоришћености обновљивих извора енергије, као и геолошких истраживања из ове области имали су декан Рударско-геолошког факултета г-дин Поломчић и професори г-дин Стевановић и г-дин Миленић, као и гости из региона Македоније, Словеније , Хрватске и БИХ.

У поподневном делу програма учесници су били подељени у три групе и обрађивали теме по различитим областима, а наши представници учествовали су на сесији која је била посвећена геотермалној енергији, која је обрађена кроз седам различитих аспеката и презентација.

По оцени организатора ово је до сада најпосећенији симпозијум, који је окупио поред чак 131 хидрогеолога из земље и региона и представнике локалних самоуправа, многобројних компанија, научних организација и института, студената. Радни део симпозијума наставља се у петак 16. септембра по различитим тематским областима на пољу хидрогеологије.

VRH