Arhiva

30. Sep. 2016 Donacijom Fondacije Humano srce i Opštine Bogatić Pajićima iz Belotića nova kuća

Video prilog Donacijom Fondacije Humano srce i Opštine Bogatić Pajićima iz Belotića nova kuća

Pet meseci nakon požara koji je izbio u domaćinstvu Pajić u Mačvanskom Belotiću, Humanitarni fond „Humano srce Šapca“, u saradnji sa Opštinom Bogatić pomogao je izgradnju porodične kuće. Predsednica fondacije Ruža Popović je sa predsednikom Opštine Bogatić, Nenadom Beserovcem, posetila porodicu Pajić.

Ova četvoročlana porodica ostala je bez krova nad glavom u nesreći početkom aprila, kada je u jutarnjim časovima izbio požar u središnjoj prostoriji kuće, koji se brzo proširio i na ostatak.

„Nakon što su nam se Pajići obratili za pomoć, prvobitno smo sanirali postojeći objekat, a nakon toga doneli i odluku da sagradimo nov objekat. Osećaj sreće da smo nekome pomogli nema cenu“, rekla je Ruža Popović.

Humanitarni fond „Humano Srce“ je u najkraćem roku obezbedio sredstva za izgradnju kuće. Fond je donirao 900.000,00 dinara za nabavku građevinskog materijala, dok je Opština Bogatić pomogla da se radovi privedu kraju i obezbedila 200.000,00 dinara pomoći. Svoj doprinos u izgradnji dala je i mesna zajednica Belotić, novčanim sredstvima u iznosu od 70.000,00 dinara.

„U ime lokalne samouprave zahvaljujem se fondaciji. Mi smo pomogli u skladu s mogućnostima i zadovoljstvo nam je što će ova porodica imati uslovnu kuću za život, koju smo zajedničkim snagama sagradili pre početka zime“, izjavio je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Donatori su se složili da će ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti i da će pomoć pravovremeno stići onima kojima je najpotrebnija.

VRH