Arhiva

10. Apr. 2017 Galopski spektakl prvog trkačkog dana u Bogatiću

Video prilog Galopski spektakl prvog trkačkog dana u Bogatiću

Ovogodišnja sezona galopskog sporta u Srbiji počela je juče na hipodromu u Bogatiću. Prvi trkački dan doneo je brojna uzbuđenja i pravi galopski okršaj na stazi nakon zimske pauze. U prvoj trci “Blagovesti” za grla od 3g i starija na stazi dugoj 1300 metara, pobedu je odnelo grlo Akacija, koje je iza sebe ostavilo Act Like Miki sa Aleksandrom Šašićem u sedlu i Fantoma, dok je četvrtu poziciju zauzeo Bekrija.

„Memorijal Žiće Pantelića“ za grla od 3g, na istoj distanci, doneo je još više uzbuđenja. Prohor je krenuo silovito, vodio celu trku, a onda u finišu, poslednjih 50 metara, počeo je pravi okršaj. Soko Trlić i Topaz, sa Konkoljem u sedlu, krenuli su silovito i zajedno projurili kroz cilj. Nakon sudijske odluke i fotofiniša prvi u ovoj memorijalnoj trci bio je Topaz, drugi Soko Trlić, a trećeplasirani Prohor, Nebojše Isakovića. Četvrta je kroz cilj propšla Albera sa Sakićem u sedlu.

U trećoj trci pokrovitelja “Veletrgovina TT” za grla od 4g i starija na 1300 metara, pobeđuje Patricija Gold, vlasnika Aleksandre Trajkovski. Drugi je bio Emanuel, treći Tinče, dok je četvrti kroz cilj projurio Talisman Hard, vlasnika Daniela Vujića.

Trka dana “Cveti” za grla 4g i starija, na distanci od 1400 metara, ponovo je podigla na noge preko dve hiljade okupljenih ljubitelja konjičkog sporta u Bogatiću. U neizvesnoj borbi pobedu odnosi Naughty Jack, Miloša Adamovića, a drugi je kroz cilj prošao Perfect Slipper, vlasnika Gorana Gagića. Treće mesto pripalo je Peridotu, a četvrti je bio Milosh The Great.

Okršaj starih znanaca donela je peta na programu, trka u sulkama, “Skrađanska kapija”. Neumoljivi Kockar, vlasnika Rajka Uglješića, od starta je diktirao tempo cele trke i na kraju pobedio ispred Marakeša i Eneja.

Velika poseta na hipodromu u Bogatiću prava je najava zanimljive sezone konjičkog sporta u Srbiji. Organizator prvog trkačkog dana bio je Konjički klub “Mačvanin”, a pokrovitelji Opština Bogatić i Veletrgovina TT.

VRH