Arhiva

15. Jun. 2017 Održana X sednica Skupštine opštine Bogatić

Video prilog

Odbornici u Bogatiću zasedali su danas na desetoj redovnoj sednici Skupštine opštine. Petnaest tačaka našlo se na dnevnom redu, koji je naknadno dopunjen zbog ostavke Slavka Đurkovića na mesto zamenika predsednika Opštine.

Po usvajanju ostavke Slavka Đurkovića, na inicijativu Srpske napredne stranke, predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, predložio je Sinišu Puzića za novog zamenika. Na osnovu predloga predsednika, tajnim glasanjem, većinom glasova, odbornici su se izjasnili da Puzić ubuduće obavlja funkciju zamenika predsednika Opštine.

Među značajnijim tačkama bilo je usvajanje predloga odluke o završnom računu budžeta opštine Bogatić za 2016. godinu, koju je u Skupštinskoj sali prisutnima obrazložila Olivera Maštrapović, savetnik za budžet i računovodstvo Opštine Bogatić. Usvojen je i plan detaljne regulacije „Radna zona Dublje“, izrađen od strane Javno urbanističkog preduzeća „Plan“ Šabac. Prema obrazloženju, u obuhvatu plana, prema postojećem režimu korišćenja zemljišta, izdvajaju se celine Banja, fudbalski teren, geotermalna bušotina, zelene površine i objekti na lokaciji.

Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac obrazložio je osmu tačku dnevnog reda, o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva za realizaciju projekta rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja na teritoriji opštine Bogatić. Sprovođenjem ovog projekta, potrošnja električne energije i održavanje ulične rasvete biće čak četiri puta manje.

Predlog odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom katasratskih parcela broj 3904 i 3906/2 u Bogatiću usvojen je na današnjoj sednici. Navedene katastarske parcele po svojim karakteristikama odgovaraju potrebama proširenja mesnog groblja u MZ Bogatić. Početni likvidacioni izveštaj Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić JP – u likvidaciji usvojen je na osnovu druge tačke dnevnog reda. Nad ovim društvom, odlukom osnivača, pokrenut je postupak likvidacije, a Skupština opštine Bogatić , na sednici održanoj 30.01.2017. godine donela je odluku o usvajanju početnog likvidacionog bilansa Direkcije.

Ostavka direktora Centra za Socijalni rad „Bogatić“ Bogatić, Slobodana Kovačevića, usvojena je na današnjoj sednici i na osnovu saglasnosti Ministarstva na funkciju vršioca dužnosti direktora postavljen je Zoran Zdravković, dipl.ecc.

Na dnevnom redu našao se i predlog Odluka o opštinskim nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Bogatić, kao i predlog Odluke o auto-taksi prevozu putnika. Predlog Odluke o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Bogatić takođe je usvojen, čime su propisane oblasti održavanja reda i mira u zgradama, oblast obavljanja privredne delatnosti, održavanje čistoće, oblast bezbednosti i nadzora i poglavlje korišćenja zajedničkih prostorija, uređaja i zemljišta.

VRH