Arhiva

14. Mar. 2019 ОПШТИНА БОГАТИЋ УСПЕШНО СПРОВЕЛА ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНИХ ПОТРЕБА ИЗБЕГЛИЦА

Општина Богатић по спроведеном јавном позиву за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица, кроз куповину сеоске куће са окућницом и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу и/или опреми на територији општине Богатић реализовала је куповину сеоске куће са окућницом.

У складу са својом популационом политиком, утврђеном Локалним акционим планом за унапређење положаја избеглих, интерно расељених лица и повратника по основу споразума о реадмисији, за период 2018-2022.године, одлуком Комисије за избор корисника за доделу помоћи за стварање и побољшање услова становања породица избеглица на територији општине Богатић изабран је корисник за доделу помоћи кроз куповину сеоске куће са окућницом. Општина Богатић са изабраним корисником и продавцем потписала је уговор о купопродаји непокретности у вредности од 1.200.000,00 динара.

Општина Богатић је једна од 12 локалних самоуправа којој су на Конкурсу Комесаријата за избеглице и миграције одобрена средства намењена стварању и побољшању услова становања породица избеглица, кроз куповину сеоске куће са окућницом и доделу једнократне помоћи у грађевинском и другом материјалу.

VRH