Arhiva

14. Mar. 2019 ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „СЛАВА КОВИЋ“ БОГАТИЋ ДОБИЛА ВРЕДНУ ДОНАЦИЈУ

Предшколска установа „Слава Ковић“ у Богатићу једна је од 16 предшколских установа у Србији које су опремљене захваљујући донацији организације Save the children намештајем, дидактичким материјалом и рачунарском опремом.

Представнице Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Организације Save the Children посетиле су предшколску установу у Богатићу поводом промоције пројекта „Јачање социјалног укључивања – једнако и квалитетно образовање за подршку успешног развоја деце северозападног Балкана 2016-2018“.

У оквиру овог пројекта, предшколске установе чије су потребе, према процени Министарства, биле највеће, у потпуности су опремљене свим потребним средствима за рад – намештајем, дидактичким материјалима и рачунарском опремом.

Руководилац Групе за послове предшколског васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја Љиљана Маролт овом приликом истакла је да ће та опрема значајно унапредити услове за квалитетно васпитање и образовање деце раног узраста у овим срединама.

Маролт је захвалила организацији Save the children и најавила да ће Министарство просвете наставити да подржава све иницијативе и пројекте усмерене ка унапређивању квалитета, доступности и праведности предшколског васпитања у Републици Србији.

Директорка Save the children за северозападни Балкан Андреа Жеравчић истакла је да постоји дугогодишња сарадња те организације и Министарства просвете како би се остварио заједнички циљ – квалитетно и доступно образовања за сву децу, а посебно за ону из рањивих група. Она је нагласила да је образовање у раном узрасту кључно за успешно укључивање у школу, развој и остваривање пуних потенцијала деце.

Представници локалне самоуправе захвалили су Министарству просвете, науке и технолошког развоја и организацији Save the Children на донацији и истакли њен значај за унапређење услова за квалитетан рад и креирање већих шанси за образовање у адекватним условима.

VRH