Arhiva

25. Mar. 2020 Наредбе Штаба за ванредне ситуације општине Богатић од 25.03.2020.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ОПШТИНА БОГАТИЋ, ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ,

Број:83-22/2020-01 Датум:25.03.2020. године Бo г а т и ћ ,

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ДОНЕО ЈЕ СЛЕДЕЋЕ НАРЕДБЕ:

Дозвољава се рад продавница прехрамбене и мешовите робе, здравствених апотека, бензинских пумпи, пољопривредних и ветеринарских апотека, мењачницама, гвожђарама, грађарама, аутомеханичарским, вулканизерским и каменорезачким радњама, и прописује се следеће радно време:

• Понедељак-субота од 07.00 до 15.00 часова

• Недаља: за грађане старије од 65 година до 04.00 до 07.00 часова, а за остале грађане од 08.00 до 15.00 часова

• Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

А свим осталим занатско-трговинским радњама се препоручује да се придржавају мере забране рада за време трајања ванредног стања и не примају купце-потрошаче у своје малопродајне објекте, већ да ако имају потребу, поруџбину за робу изврше личном доставом, на адресу купца. Трговац може, у складу са горе наведеном препоруком да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима. Број потрошача у малопродајним објектима може бити један потроошач на десет квадратних метара уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености потрошача.

II Од 05 до 20 сати, дозвољено је кретање путем и боравак на отвореном ради обављања пољопривредних радова свим лицима, без обзира на старост, уколико за превоз и рад користе трактор или другу пољопривредну машину намењену за ту сврху.

Dokumenti
VRH