Arhiva

1. Sep. 2020 Hовчана помоћ првацима на почетку нове школске године

Нова школска година започела је јутрос за малишане у вртићима, ученике средње и основних школа у Мачви. Традиционални пријем првака ове године је изостао због коронавируса, стога су представници локалне самоуправе доделили једнократну новчану помоћ директорима свих шест матичних основних школа са територије општине Богатић, који ће новчану честитку у износу од по 5.000 динара уручити родитељима најмлађих ђака. Локална самоуправа даривала је најновијим школарцима и по десет хируршких маски мањег формата, као и школски ранац. Ученици од II до VIII разреда на поклон су добили по три хируршке маске.

„И поред тешкоћа у којима се налази наша општина, изнашли смо начин да изађемо у сусрет пре свега родитељима, и ђацима првацима доделимо по пет хиљада динара за почетак школске године. За ову намену из општинског буџета за издвојено је 1.040.000 динара. Поред новчане помоћи, ту су поклон пакети са ранчевима и маске, како за прваке, тако и за ученике осталих разреда у нашој општини. У складу са ситуацијом у којој се налазимо, синоћ је Општинска управа организовала обуку, како за директоре, тако и за помоћне раднике, који ће убудуће вршити дезинфекцију простора у ком ђаци и наставници бораве, па смо и са те стране гледали да изађемо у сусрет и ситуацију схватимо најозбиљније, како бисмо заштитили нашу децу. Пожелео бих још једном свим школарцима срећан полазак у школу и пуно успеха“, изјавио је Милан Дамњановић, председник Општине Богатић.

У општини Богатић у школске клупе данас је село 208 првака, заједно са издвојеним одељењима, у ОШ „Мика Митровић“ Богатић - 75, у ОШ „Јанко Веселиновић“ у Црној Бари - 19 35 у ОШ „Лаза К Лазаревић“ у Клењу, колико се уписало и у ОШ „Вук Караџић“ Бадовинци, 28 у ОШ „Цветин Бркић“ Глушци и 16 ученика у ОШ „Никола Тесла“ Дубље.

VRH