Arhiva

7. Sep. 2020 ОДРЖАНА 2.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Video prilog

Дана 07.09.2020.године у Богатићу одржана је друга седница Скупштине општине Богатић. Одборници Скупштине општине Богатић разматрали су 15 тачака дневног ред. Због именовања Милана Дамњановића на место председника oпштине Богатић и Теодора Теодоровића на место заменика председника oпштине, као и због оставке Иване Ђукић на одборничко место, на данашњој седници именоване су три нове одборнице, Ивана Игњатовић и Татјана Берић са Изборне листе “Александар Вучић – за нашу децу“ и Марица Николић са Изборне листе Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије (СПС)“, које су потом положиле заклетву.

У складу са Законом о јавним предузећима одборници су дали сагласност на: Извештај о степену усклађености планираних и реализовани активности из програма пословања ЈКП "Богатић ", Одлуку о задужењу ЈКП "Богатић " као и на Одлуку о расподели добити ЈКП "Богатић "за 2019.годину. Такође, одборници су усвојили и Извештај о реализацији програма пословања ЈКП "Богатић" за 2019.годину и решење о образовању комисије за сповођење поступка отуђења непокретности из јавне својине.

Изгласана су и решења о именовању председника и чланoва комисије за избор и именовање Скупштине oпштине Богатић, као и административно-мандатне комисије, комисије за статут и прописе СО Богатић, комисије за спорт, односе са верским заједницама, пољопривреду и село и комисије за представке и предлоге Скупштине oпштине Богатић.

У оквиру последње тачке, одборничка питања, више одборника узело је реч за говорницом, излажући проблеме из својих месних заједница.

VRH