18. Feb. 2022 Одржана 19. седница Општинског већа општине Богатић 18.02.2022. године

19. седница Општинског већа
19. седница Општинског већа
19. седница Општинског већа
19. седница Општинског већа
19. седница Општинског већа
19. седница Општинског већа

У малој сали  Скупштине општине Богатић одржана је 19. седница Општинског већа општине Богатић.

Чланови Општинског већа разматрали су укупно 16 тачака дневног реда, а седницом је председавао председник Општинског већа Милан Дамњановић.

Најзначајнија тачка дневног реда била је доношење Закључка о давању сагласности на Одлуку надзорног одбора ЈКП "Богатић" Богатић од 14.02.2022. године, којом је дата сагласност да ЈКП "Богатић" Богатић учествује у даљим активностима на Пројекту „Обновљиви извори енергије у системима даљинског грејања у Србији - Фаза I" који заједнички припремају Европска банка за развој (ЕБРД) и Министарство рударства и енергетике, а који се односе на инвестицију "Друга фаза пројекта искоришћења геотермалне топлотне енергије".

Такође, донет је  Правилник о суфинансирању мера енергетске ефикасности као и Закључак о давању сагласности на Извештај о спроведеним мерама пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Богатић за 2021. годину.

 Чланови Општинског већа једногласно су утврдили предлог Одлуке о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна општине Богатић за 2021. годину.

Расписан је Јавни конкурс за финансирање програма удружења предузетника на територији општине Богатић за 2022. годину и донето је  Решење  o додели једнократне новчане помоћи студентима који нису остварили право на студенске стипендије за школску 2021/2022 годину.

VRH