Arhiva

15. Aug. 2011 Hajdučke večeri

Hajdučko veče - mačvanska svadba
Hajdučko veče - mačvanska svadba

Tradicionalne„ Hajdučke večeri“ organizovane su ove godine po 43. put. Manifestacija je trajala dva dana, 12. i 13. avgusta, a započela je moto skupom u organizaciji Moto kluba „Mačva“.

Na skupu se okupilo više od 150 zaljubljenika u motore iz cele Srbije.

Ono što je i ove godine dalo poseban pečat manifestaciji je tradicionalna mačvanska svadba na kojoj su prikazani običaji iz 19. veka, a raskošne nošnje, ukrašeni fijakeri i dobri konji vratili su nas na kratko u prošlo vreme.Tradicionalno nadmetanje za hajdučkog harambašu započelo je osam momaka, ali su petorica takmičara nezadovoljni sudijskom odlukom odustali od daljeg takmičenja, tako da su do finala stigla trojica. Laskava titula harambaše, hajdučka sablja i novčana nagrada, po drugi put, otišle su u ruke Miloša Pelića, studenta veterine iz Salaša Crnobarskog.

Organizatori hajdučkih večeri potrudili su se da ove godine, pored glavnog, manifestacija ima i bogati propratni program pa je tako organizovano takmičenje u kuvanju najboljeg ribolovačkog kotlića, gadjanju glinenih golubova, takmičenje u pecanju i atraktivna Hajdučka regata.

43. Hajdučke večeri posetilo je preko tri hiljade ljudi, a bogati kulturno umetnički program pratili su na dve scene i posredstvom video bimova

 

VRH