Arhiva

26. Aug. 2014 Regionalni projekti - saradnja gradova i opština - Može li opština Bogatić komunalni otpad odlagati na regionalnoj deponiji u Jarku

Zajednička deponija „Srem-Mačva“ je regionalnog karaktera što znači da pored Šapca i Sremske Mitrovice komunalni otpad na deponiju u Jarku mogu odlagati i druge opštine koje za to imaju interes. Tim povodom danas je sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem razgovarao predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac. Bila je to prilika da gosti iz susedne opštine vide tranfer stanicu i upoznaju se sa tehničkim karakteristikama prijema i prerade smeća.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović očekuje da će grad Šabac i opština Bogatić biti partneri u ovom poslu.

- Suština evropskih projekata u kojima grad Šabac učestvuje je regionalna saradnja i zato je učešće Bogatića u projektu Regionalnog upravljanja čvrstim otpadom Sremska Mitrovica-Šabac dobrodošlo. Imamo značajno iskustvo u projektima koje finansira Evropska unija i rado ćemo ga podeliti sa budućim partnerima, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Prema rečima predsednika opštine Bogatić Nenada Beserovca, studija opravdanosti daće odgovor na pitanje da li je i ovoj opštini potrebna transfer stanica ili će moći da koristi šabačku.

- Najvažnije je da potpišemo ugovor i postanemo deo sistema. Već posedujemo projekat sanacije deponije u Bogatiću koji, iako visoko rangiran, nije finansiran iz stranih fondova jer nismo potpisali ugovor sa regionalnom deponijom, naveo je predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac.

Izvor:Zvanična prezentacija grada Šapca

VRH