Arhiva

29. Sep. 2014 Omladinska scena Pozorišta "Janko Veselinović" i Mačvanske srednje škole večeras učestvuje na Festivalu srednjoškolskih pozorišnih predstava u Šapcu

Omladinska scena Pozorišta „Janko Veselinović“ nastupiće večeras od 18 sati u Kulturnom centru u Šapcu u takmičarskom delu Festivala srednjoškolskih pozorišnih predstava.

Mladi glumci iz Bogatića izvešće predstavu „Kako ubiti suprugu/supruga i zašto“, u režiji Ivane Terzić. Ova predstava je premijerno izvedena pred publikom u Bogatiću 12. juna ove godine.

Festival srednjoškolskih pozorišnih predstava i ove godine organizuju Scena „Maska“ i Kulturni centar u Šapcu. Na glumačkom podmlatku iz Bogatića je težak zadatak da ponove prošlogodišnji uspeh kada su sa predstavom „Kući“ osvojili pet priznanja.

Osim što je ova predstava proglašena za najbolju na Festivalu, pohvalu za glumačko ostvarenje dobio je Dragan Petrović, Biljana Vuković i Branka Đurić dobile su dve ravnopravne glumačke nagrade, Ivana Terzić za režiju, a ovim je pridodata i nagrada za scenski pokret.

VRH