Arhiva

12. May. 2017 Oko 400 učesnika na Opštinskom krosu u Bogatiću

Video prilog Oko 400 učesnika na Opštinskom krosu u Bogatiću

Na Gradskom stadionu u Bogatiću danas je održan tradicionalni Opštinski kros. Tmurno jutro pretvorilo se u sunčan dan, ispunjen dečijom grajom i bodrenjem sa tribina oko 400 učesnika ovogodišnjeg krosa, od predškolskog uzrasta do završnih razreda Mačvanske srednje škole. Događaj je otvorila Jovana Damnjanović, svetska srednjoškolska šampionka u košarci, koja je kao najbolji promoter, iskoristila priliku da ukaže na značaj bavljenja sportom. Do sada najmasovniji prolećni kros u Mačvi organizovao je Opštinski sportski savez zajedno sa Skupštinom opštine Bogatić i aktivom profesora fizičke kulture. Najuspešnijim na krosu uručene su nagrade i sportska priznanja.

„Danas se širom Srbije održavaju ovakvi događaji, na kojima treba iskoristiti priliku i još jednom podsetiti mlade generacije na važnost bavljenja sportom. U dvadesetšest trka danas trčali su uzrasti od predškolaca do maturanata, a mi smo se, zajedno sa organizatorima pobrinuli da sve protekne u najboljem redu“, rekao je Branko Maksimović, profesor fizičke kulture.

Atletiku, kao bazični sport, predstavili su i osnovci koji pohađaju javne časove u okviru projekta „Kids athletics“ i zajedno sa trenerima pokazali osnove kraljice sporta.

VRH