Arhiva

13. May. 2017 Osnovci u Klenju i Crnoj Bari proslavili Dan škole

Video prilog

Osnovne škole „Janko Veselinović“ u Crnoj Bari i „Laza K. Lazarević“ u Klenju obeležile su danas Dan škole. Osnovci u ova dva sela pripremili su prigodne sadržaje i kulturno-umetnički program za prisutne goste. Prošlo je skoro vek i po od osnivanja Osnovne škole u Klenju, a tek od 2004.godine ova obrazovna ustanova nosi naziv poznatog srpskog književnika.

Direktorka Kojić istakla je:”U prethodne dve godine urađeno je dosta, kupljen je značajan broj nastavnih sredstava, u potpunosti je rekonstruisana fiskulturna sala. Da bi nastava i uslovi školovanja bili kvalitetniji nedostaje još mnogo toga, pre svega i najhitnije potrebna je rekonstrukcija školskog toaleta. Projekat smo predali Ministarstvu prosvete i čekamo odgovor.”

Bogat kulturno-umetnički program u OŠ „Janko Veselinović“ u Crnoj Bari bio je uvod u dodelu nagrada učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima u ovoj školskoj godini, a zahvalnice su uručene i njihovim nastavnicima. Mnogobrojni gosti, prosvetni radnici, đaci i roditelji uživali su u nastupu školskog hora, kao i Kulturno-umetničkog društva „Jelica“ iz Crne Bare.

Direktorka Snežana Mijatović naglasila je: ”Školu sa izdvojenim odeljenjima u Sovljaku i Glogovcu pohađa 203 učenika u šesnaest odeljenja, a dogodine će zbog pada nataliteta, što je jedan od najvećih problema, biti jedno odeljenje manje. U prethodnom periodu obnovljen je veći deo školske infrastrukture, ali to nije dovoljno. Da bi uslovi školovanja bili u potpunosti zadovoljavajući, neophodna je kompletna rekonstrukcija.”

Na proslavama, učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim, opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, uručene su nagrade i priznanja.

VRH