Arhiva

4. Jun. 2017 Drugi trkački dan u Bogatiću - Prohor pobednik Memorijala Milenka Pantelića, Ogon trijumfovao u trci dana

Video prilog

Drugi trkački sastanak ove godine održan je na hipodromu u Bogatiću. U organizaciji KK "Mačvanin", a pod pokroviteljstvom Opštine Bogatić na programu se našlo četiri galospke i trka u sulkama.

U prvoj trci „Inberg“ za grla od tri godine i starija, na stazi dugoj 1600 metara, u odličnoj završnici trijumfovalo je grlo Alimpije, vlasnika Ilije Tadića, sa Iljom Moskovim u sedlu. Druga je bila Sunshine Girl, treći Paton Sur, a četvrto je kroz cilj projurilo grlo Roman Riches.

„Memorijal Milenka Pantelića“ doneo je uzbudljivo nadmetanje grla od tri godine na distanci od 1400 metara. Oštar tempo, a onda po izlasku iz prve krivine, grlo Prohor sa Šašićem u sedlu, izbija na čeonu poziciju i po izbijanju na ciljni pravac samo povećava svoju prednost. Prvi kroz cilj druge trke dana projurio je Prohor, vlasnika Nebojše Isakovića, za njim Negrino, treća Kruna i četvrta Denia. Pehar je pobedniku uručio unuk pokojnog Milenka Pantelića.

Nadmetanje u trci „Kobra“ pripalo je grlu Torino Hill, vlasnika Aleksandra Aškovića. U okršaju grla tri godine i starija na stazi od 1300 metara druga je kroz cilj prošla Chantilly, treći Ivo Džima, dok je četvrti bio Milosh The Great.

Trka dana „Trojice“, donela je nova uzbuđenja ljubiteljima konjičkog sporta u Bogatiću. Na distanci od 1600 metara, za grla četiri godine i starija viđena je prava borba. Nakon silovitog starta trku vuče grlo Argentario, nakon čega u borbu za trijumf ulazi Ogon i na kraju odnosi pobedu. Treći je kroz cilj prošao Peridot, a četvrti Perfect Slipper.

Poslastica trkačkog dana bila je trka u sulkama „Kobalt“ u kojoj je nastupilo čak devet galopera. Najviše snage imao je Enej, vlasništvo Anite Živanović, sa iskusnim Draganom Živanovićem Garimudom u sulkama, koji je prvi prošao kroz cilj. Drugo je bilo grlo Seven, treći Kockar, a četvrti Marakeš, Saše Kostadinovića.

Drugi trkački dan ostaće upamćen po uzbudljivim trkama, a sledeći galopski sastanak na hipodromu u Bogatiću zakazan je za 06. avgust.

VRH