Arhiva

5. Jun. 2017 ORK MAČVA SUPERLIGAŠ

Video prilog

Rukometaši ORK „Mačva“ od sledeće sezone takmičiće se u Super B ligi Srbije. Sjajne partije tokom takmičenja u Prvoj rukometnoj ligi Centar mačvanski rukometaši materijalizovali su u direktnom duelu za titulu protiv RK Rekreativo iz Beograda, rezultatom 27:19.

Još u prvom poluvremenu rukometaši ORK “Mačva” uspostavili su svoju igru i držali prednost od dva do tri gola, pa je tako prvih 30 minuta završeno rezultatom 13:10.

Uzbudljive akcije nastavile su da se nižu i u drugom poluvremenu, a prelomni trenutak utakmice bile su dve sjajne odbrane golmana domaćina, nakon kojih je iz kontri ORK “Mačva” učvrstila prednost i rutinski privela utakmicu kraju.

U prepunoj sali “Gimnazija” u Šapcu pored sjajnih poteza mačvanski rukometaši pokazali su uigranu taktiku i opravdali status neporaženog sastava u drugom delu takmičenja PRLM Centar. Najbolji strelac u domaćem sastavu, sa 7 golova, bio je Kosta Petrović, koga je pratio Miloš Krečković, sa 6 pogodaka. Zurnić iz RK “Rekreativo” 8 puta je zatresao mrežu protivnika, a sudije su gostima dosudile osam kaznenih udaraca, od kojih je sedam realizovano.

Bogatić je zahvaljujući istorijskom uspehu ORK “Mačva” postao superligaška varoš. U nadi da će se od sledeće rukometne sezone mečevi igrati u novoj sportskoj hali u Bogatiću, mačvanski rukometaši, stručni štab i rukovodstvo poručuju da ovo nije kraj uspesima i da ova ekipa ima još mnogo da pokaže.

VRH