Arhiva

7. Jun. 2017 Na akciji u Sovljaku prikupljena 51 jedinica krvi

Video prilog

Deveta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi sprovedena je u Etno parku Sovljak, za davaoce osnovnih organizacija Crvenog krsta iz Glogovca, Banovog Polja, Crne Bare i Sovljaka. Akcija je održana u organizaciji Crvenog krsta Bogatić, Osnovne organizacije u Sovljaku i mobilne ekipe Službe za transfuziju krvi Opšte bolnice Šabac.

„Ovaj prelepi ambijent poslužio nam je i ove godine, pre svega da sprovedemo još jednu humanu akciju dobrovoljnog davalaštva, ali i da se okupimo, družimo i uživamo. Do kraja godine planiramo da sprovedemo još 11 akcija“, izjavio je Dražen Pavić, sekretar Crvenog krsta Bogatić. Tradicionalno veliki odziv zabeležen je i ove godine u Sovljaku, a među davaocima je bilo mnoštvo višestrukih, koji su proteklih godina bili pravi primer mladima.

„Odazivam se akcijama kad god sam u mogućnosti, bilo da je to ovde, u Beogradu ili Šapcu, odakle sam baš sada stigao zajedno sa kolegama. Ovo mi je jubilarno 80 davanje i želeo sam da to bude upravo u mom Sovljaku“, rekao je Miomir Ercegovčević.

Današnjoj akciji se odazvao 61 davalac, a nakon lekarskih pregleda krv je dalo 51, uz troje koji su to danas učinili prvi put. Prikupljene jedinice krvi namenjene su potrebama Službe za transfuziju Opšte bolnice ”Dr Laza K. Lazarević” u Šapcu.

VRH