Arhiva

10. Sep. 2017 Galopski spektakl u Bogatiću

Još jedan galopski spektakl, čiji je domaćin konjički klub „Mačvanin“, održan je danas na hipodromu u Bogatiću. Četvrti ovogodišnji trkački sastanak bio je posvećen Danu opštine Bogatić.

Oči posetilaca, zaljubljenika ovog sporta i prelepih životinja upereni su u ruke jahača, njihove usne, oči i pokrete tela. Kada se znak za početak trke oglasi jahači nesvesni uzvika mase kreću ka cilju, koji im u tom trenutku znači sve.

Na programu su bile 4 galopske trke, sa upisanim 31 grlom, i trka 7 sulkaša. Galopsko nadmetanje počelo je trkom “Sano”, za dvogoce. Pobedila je Bella Sofija, u vremenu 1,24 min., vlasništvo Save Mojića, drugi je Autoritet, treća je kroz cilj prošla Tiger Lady, četvrti Nordiko. U drugoj trci “Sanders stočna hrana”, tri godine i starija, kroz cilj je prvo prošlo grlo Alimpije, u vremenu 1,27 min., vlasništvo llije Tadića, drugi je Victory, treći Emanuel, Butterfly on Track je četvrti prošao kroz cilj. U trećoj trci “Veletrgovina TT” prvi kroz cilj je prošao Street Fighter, u vremenu 1,48 min. štala “Antilop”. Druga kroz cilj je prošla Kruna, treći Perper I četvrta Denia.

U Trci dana za Pehar opštine Bogatić, na stazi dugoj 2000 metara, galopirli su trogoci i starija grla, a pobedio je Perfect Slipper u vremenu 2,06 min., vlasništvo Gorana Gagića. Pobednički pehar vlasniku je uručio predsednik opštine Nenad Beserovac. Drugi je bio Reed Billy, treći A Capella, a četvrti Roman Riches.

U trci sulkaša “Dinavena hrana za konje” pobedio je Marakeš, vlasništvo Saše Kostadinovića. Drugi je kroz cilj prošao Kockar, treći Toni Montana i četvrti Amon Jack.

VRH