Arhiva

1. Dec. 2017 Najuspešnijim studentima dodeljene opštinske stipendije

Video prilog Najuspešnijim studentima dodeljene opštinske stipendije

Na osnovu raspisanog Konkursa, u svojim oblastima pet najboljih studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Bogatić, u školskoj 2017/2018. godini biće stipendirani iz opštinskog budžeta. 

Kao i prethodnih godina, dodeljene su stipendije za dva studenta na redovnim studijama na fakultetima prirodnih i tehničkih nauka, dva studenta na redovnim studijama na fakultetima društvenih nauka i jednom studentu na redovnim studijama na fakultetima umetnosti.
Rang listu, na osnovu 43 prijavljena kandidata, formiralo je Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave opštine Bogatić, na osnovu pravilnika konkursa i na osnovu prosečne ocene studenata iz prethodne godine (preko 8,00).

Studentima i brucošima koji nisu dobili stipendije, njih ukupno 32, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 30 000 dinara.

Odlukom predsednika Opštine stipendije su dobili redovni studenti:

                          Iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka:
Mutavdžić Ana iz Metkovića - II godina Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu
Kovačević Đorđe iz Dublja - II godina Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu
                          Iz oblasti društvenih nauka​:
Milić Jelena iz Bogatića - II godina Pravnog fakulteta u Novom Sadu
Mašić Katarina iz Dublja - II godina Filozofskog fakulteta u Novom Sadu
                          Iz oblasti umetnosti:
Petrović Dragan iz Bogatića - II godina Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Ovu vrstu stipendije već koriste studenti koji su prethodnih godina ispunili uslov za dobijanje, ali i ostvarili prosečnu ocenu iznad osam, koja je neophodna za nastavak stipendiranja.

„Stipendije će se isplaćivati za period od novembra 2017. do novembra 2018. godine, u mesečnom iznosu od po 10 000 dinara. Čestitao bih svim našim stipendistima i poželeo im sreću u nastavku školovanja, uz obećanje da ćemo se narednih godina truditi da povećamo broj studenata koji će biti stipendirani od strane opštine i time bar malo olakšamo i njima i roditeljima“, izjavio je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

Ove godine na konkurs se prijavilo ukupno 27 studenata sa smera prirodnih i tehničkih nauka, od kojih su dvoje dobili stipendije , a 23 jednokratnu novčanu pomoć. Njih dvoje nije ispunilo uslove konkursa.
Sa smera društvenih nauka konkurisalo je ukupno 13 studenata, od kojih su dvoje dobili stipendije, a jednokratnu novčanu pomoć njih devet. Dva studenta ne ispunjavaju uslove konkursa.
Dva studenta sa smera umetnosti prijavilo se na konkurs, od kojih jedan ne ispunjava uslove, a drugi je postao stipendista Opštine Bogatić.
Sa visokih škola strukovnih studija bio je prijavljen jedan student, koji nije ispunio uslove konkursa.

VRH