Arhiva

3. Mar. 2018 Рекордан одзив - У Метковићу прикупљене 134 јединице крви

На првој овогодишњој акцији добровољног давања крви у Метковићу, од пријављених 144 давалаца, након обављених лекарских прегледа, крв је дало њих 134. Поред мештана у ОШ „Цветин Бркић“ данас су се одазвали и даваоци из Богатића, Раденковића, Клења, Змињака и Дубља.

„Ово је рекордан одзив у општини Богатић. Мачвани су још једном показали своју хуманост. Много људи и омладине на данашњој акцији наменски је дало крв за Јелену Малетић из Богатића. Сваки дан некоме хитно треба крв и било би лепо да овакав одзив буде увек, како би се обезбедиле довољне резерве“, изјавио је Дражен Павић, секретар Црвеног крста Богатић.

Основна организација Црвеног крста у овом селу година предњачи у општини Богатић по броју прикупљених јединица у односу на број становника. По речима активиста Црвеног крста Богатић, основни циљ им је да анимирају што већи број младих давалаца, да једног дана постану главни носиоци ових активности. На овој акцији забележено је и 22 нова давања.

Данашња акција спроведена је у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, а следећу Црвени крст Богатић организоваће 17. марта, у Салашу Црнобарском.

Извор: www.macvainfo.rs/

VRH