Arhiva

2. Mar. 2018 Путни правци проходни, саобраћај без застоја

Video prilog Путни правци проходни, саобраћај без застоја

Сви државни и општински путеви на територији општине Богатић су проходни и саобраћај се одвија без застоја, поручују из Службе „Зимско одржавање општинских путева и улица на подручју општине Богатић“.

"Троје људи из надзора је стално на терену, примају информације и прослеђују их нама у општину. Било је доста примедби на путеве које ми не одржавамо. Путеви у нашој надлежности не само да су проходни, него су и чисти. Од синоћ од 22х четири возила су на терену, чисте и посипају путеве. Данас смо два возила повукли, а два дорађују посао на местима где још није скроз рашчишћено. Расуто је више од 20 тона ризле и соли, у приправности смо за вечерас, када се прогнозира ледена киша“, изјавио је Зоран Арсеновић, шеф одсека за инфраструктуру.

За чишћење локалних путева, у дужини око 140км, у општини Богатић задужена је локална самоуправа, док је за чишћење државних путева, који се кроз општину Богатић протежу дужином од око 80км, надлежно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Јавно предузеће "Путеви Србије".

„Још увек смо на интервенцијама, четири возила раде од ноћас, остало је да се прочисте остаци. У нашој надлежности у општини Богатић је око 80 км државних путева“, изјавио је за Мачва Инфо Андреја Марјановић, координатор одржавања путева за Мачвански округ.

Служба „Зимско одржавање општинских путева и улица на подручју општине Богатић“ је у сталном контакту са свих 14 месних заједница и обавештава грађане да у свом месту председнику привременог органа Месне заједнице могу пријавити сваки проблем у вези зимског одржавања и стања на путевима, или директно Служби, позивом на број 015 7786126 лок.129.

Извор: www.macvainfo.rs

VRH