Arhiva

3. Feb. 2014 Saopštenje Policijske uprave Šabac: Nastavak akcije "Grom"

Policijski službenici Policijske uprave u Šapcu su, u nastavku akcije „Grom“, po naredbi sudije za predhodni postupak izvršili pretrese objekata, i u okviru akcije priveli pet osoba.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, dve osobe su zadržane zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga , dok će protiv tri osobe biti podnete krivične prijave u redovnom postupku ovom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Pored ovih krivičnih dela, policija će protiv jednog od osumnjičenih, podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.On se tereti da je prilikom pretresa objekta koji je koristio, fizički napao policijske službenike.

Policija je oduzela ukupno 101,73 grama narkotika, od toga 18,47 marihuane i 83,26 grama amfetamin spida kao i vagu za precizno merenje. Sumnja se da su narkotici, koji su pronađeni u paketićima bili namenjeni daljoj prodaji.

VRH