Bogatić

MATFEST BOGATIĆ

Bogatić je danas bio domaćin šahovskog turnira, simbolično nazvanog „MATFEST BOGATIĆ“. Zaista, jedan veličanstveni skup izuzetnih šahista, koji su pokazali zavidno umeće u ovoj disciplini.

Turnir je održan u organizaciji Sportskog saveza opštine Bogatić, uz pomoć opštine Bogatić, jer smo ovakav događaj prepoznali kao priliku da se naše mesto predstavi u jednom lepom svetlu i u tome smo uspeli. Kad kažemo uspeli, ne govorimo o organizaciji, već o utiscima koje su preneli učesnici turnira, koji su došli iz sedamnaest gradova.

Učešće u današnjem turniru uzelo je 66 takmičara, među kojima je tri velemajstora, jedan internacionalni majstor i sedam FIDA majstora.
Zahvaljujući ovom turniru, Bogatić je našao svoje mesto na evropskoj šahovskoj mapi. Turnir zahvaljujući učesnicima iz regiona ima međunarodni karakter i nalazi se na zvaničnoj FIDA listi, što je omogućilo da se zvanično i boduje. Ovaj podatak motivisao je šahiste, pa je umna borba, presudna za pobedu, u toliko bila zanimljivija i neizvesnija.

Početkom naredne godine, u Bogatiću će biti održan još jedan turnir, a svoje učešće su već najavili i takmičari iz inostranstva, shodno čemu očekujemo do 150 učesnika.