Bogatić

Javne ustanove

Javne ustanove

Dom zdravlja Bogatić
JKP Bogatić

Javno komunalno preduzeće „Bogatić“ osnovano je 1984. godine kao Komunalna radna organizacija „Žurava“, a pod sadašnjim imenom posluje od 1989. godine.
Preduzeće se bavi proizvodnjom, pregledom i distribucijom vode domaćinstvima, industrijskim i drugim potrošačima, odstranjivanjem otpadaka i smeća, uređenjem i održavanjem parkova i zelenih površina, iznajmljivanjem prostora na pijacama, pogrebnim poslovima.

Unutrašnja organizacija Preduzeća je sprovedena prema funkcionalnoj srodnosti poslova koje obavljaju i čine tri radne jedinice: gradska čistoća, pijace i pogrebne usluge, vodovod i kanalizacija i knjigovodstveno-finansijski i opšti poslovi.
Radnim jedinicama rukovode rukovodioci, a poslovodstvo-menadžment čini još i zamenik direktora i direktor.
U preduzeću je zaposleno 35 radnika.

Pročitaj više

KOC Bogatić

Kulturno-obrazovni centar u Domu kulture organizuje razne manifestacije – koncerte, predstave, večeri poezije, promocije knjiga, likovne izložbe. Pored Kulturno obrazovnog centra, rad kulturno-umetničkih društava organizovan je u više sela opštine Bogatić i to: KUD „Živan Arnautović“ – Badovinci, KUD „Stanimir Josipović“ – Belotić, KUD „Bisernica“ – Dublje, KUD “Mačevanka”-Klenje, KUD”Vez”-Glušci. Sva kulturno-umetnička društva imaju podršku svojih mesnih zajednica i Opštine, koja iz budžeta izdvaja sredstva za njihovo funkcionisanje, koncerte, putovanja.

U 2008. godini, iz budžeta Opštine, sopstvenim sredstvima Kulturnog centra i uz pomoć Ministarstva kulture, Dom kulture u Bogatiću je kompletno rekonstruisan i sada je funkcionalan, moderno uređen i opremljen. Renovirana je sala u kojoj se održavaju koncerti i manifestacije, bina i svlačionice.

Pročitaj više

Narodna biblioteka

web: www.bibliotekajanko.rs

Početak rada Narodne knjižnice i čitaonice“Janko Veselinović“ datira iz vremena posle II svetskog rata, preciznije iz 1946. godine. Knjige su prikupljali i donosili meštani Sreza mačvanskog i čitav rad je bio na dobrovoljnoj i volonterskoj osnovi. Zanimljivo je da su prostorije tadašnje knjižnice bile smeštene preko puta Osnovne škole, na mestu današnjeg kafića“Havana“. Iste su izmeštene 1950 god. u ulicu Mike Vitomirovića, gde se i sada nalaze, a naziv Narodna biblioteka „Janko Veselinović“ dobila je 1960 god. Nažalost, te godine ova ustanova gubi svoju samostalnost i ulazi u sastav Kulturno-prosvetnog centra, kasnije nazvanog Zajednica domova kulture(1970 g.), odnosno današnji Kulturno-obrazovni centar(od 1977 g.).

Pročitaj više

Turistička organizacija opštine

web: www.bogatic-tourism.com

Turistička organizacija opštine Bogatić (TOOB), osnovana je od strane Skupštine opštine Bogatić i počela je sa radom 14.06.2011.god.

U cilju valorizacije, razvoja i unapređenje turizma i turističke ponude, očuvanja i zaštite turističkih vrednosti na teritoriji opštine Bogatić, obavlja sledeće poslove:

unapređenje turizma u opštini;
izrada programa razvoja turizma i odgovarajućih planskih akata
organizovanje turističko-informativne delatnosti, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija od interesa za unapređenje turizma u opštini;
unapređivanje i promocija izvornih vrednosti (tradicija, običaji, etnološko blago i dr.) turističkog područja kojem pripada opština i stvaranje uslova za njeno korišćenje;
organizuje kulturne, sportske i druge manifestacije od interesa za unapređenje turizma na području opštine;

Turistička organizacija opštine Bogatić sarađuje sa turističkim organizacijama gradova i opština (Inđija, Novi Sad, Šabac, Loznica, Ljubovija,…) , nastupa na sajmovima i stručnim, kulturnim, sportskim i drugim skupovima promovišući turističke potencijale opštine ( „ Drinska Regata“-Banja Koviljača, „Drina za treći milenijum“-Sunčana Reka, Sajam turizma-Novi Sad).

Pročitaj više

Predškolska ustanova

U pripremi