Bogatić

Pomoćnik predsednika opštine – Matija Milovanović

Pomoćnik predsednika opštine – Matija Milovanović

Pomoćnik predsednika opštine – Matija Milovanović

Nadležnosti:

Pomoćnici predsednika opštine pokreću inicijative, predlažu projekte i daju mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za razvoj opštine u oblastima za koje su postavljeni i koje im naloži predsednik opštine.

Pomoćnike predsednika opštine postavlja i razrešava predsednik opštine.

Matija Milovanović

Rođen je 17. novembra 1982. godine u Karlovcu, Republika Hrvatska. Osnovnu školu „Laza K. Lazarević“ završio je u Klenju, a „Mačvansku srednju školu“ u Bogatiću. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a završio je master akademske studije prava, kao i master akademske studije politikologije na smeru međunarodni odnosi i diplomatija.

Advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji „Petrov“ u Sremskoj Mitrovici. U opštini Bogatić obavljao je nekoliko značajnih javnih funkcija. Bio je član Opštinskog veća opštine Bogatić od jula 2013. do jula 2014. godine. Na mestu direktora Javnog preduzeća „Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić“ se nalazio od jula meseca 2014. do kraja 2016. godine. Predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja u Bogatiću od oktobra 2017. do novembra 2018. godine. Od 2018. godine do danas se nalazi na mestu pomoćnika predsednika opštine Bogatić za oblast organizacije lokalne samouprave, obrazovanja, sporta i kulture, komunalne infrastrukture, socijalna pitanja i pitanja mladih.

Govori engleski jezik i služi se španskim.

Oženjen, otac jednog deteta. Član je Srpske napredne stranke od njenog osnivanja.