Rang-lista prijavljenih kandidata za popisivače za popis Poljoprivrede 2023

Kandidati su grupisani po naseljenim mestima u kojima žive, odnosno po klasterima (dva ili više manjih naseljenih mesta grupisano je u jedan klaster) i rangirani su po broju bodova koje su ostvarili na osnovu podataka navedenih u prijavi.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije (predaja dokumentacije i intervju) na Rang-listi je naveden termin i mesto predaje dokumentacije i intervju.

Smatra se da su objavljivanjem ove Rang-liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i intervju.

U sekciji „Dokumenta“ se nalazi rang lista kandidata koji se pozivaju na razgovor sa zakazanim terminima kao i spisak potrebne dokumentacije koju kandidat treba da ponese sa sobom.

Dokumenta:

 


 

Afrička kuga svinja – saopštenje

U kabinetu predsednika opštine Bogatić održan je radni sastanak predstavnika Vojske Srbije, Veterinarskog zavoda Šabac i opštine Bogatić na temu aktuelne situacije povodom pojave zarazne bolesti afričke kuge svinja u Crnoj Bari i preduzimanju neophodnih mera.
Državi Srbiji i njenim organima koji se bave očuvanjem zdravlja životinja (u ovom slučaju svinja), ostaje da u praktičnim i terenskim uslovima sprovedu dobro poznate i zakonom propisane mere i postupke, na stručan i što kvalitetniji način, kako bi efekti tih aktivnosti što pre zaustavili dalje širenje i pojavljivanje ove bolesti.
Vojska Srbije će obezbeđivati prostor i nadgledati transport u saradnji sa veterinarskim inspektorima, uz pojačanu saradnju sa policijom. Lokalna samouprava je u naseljenom mestu Crna Bara postavila dezinfekciona sredstva koja mogu da se preuzmu od strane građana.
Ovom prilikom apelujemo na sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bogatić da svaku promenu na svom gazdinstvu prijave nadležnim veterinaskim inspekcijama.

 


 

Ugovor između opštine Bogatić i Ministarstva rudarstva i energetike

Dana 20.07.2023. godine potpisan je ugovor između opštine Bogatić i Ministarstva rudarstva i energetike o sufinansiranju programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova za 2023. godinu.

Nakon uspešno realizovanog programa u 2022. godini u kom su pored domaćinstava započeti radovi na energetskoj sanaciji dveju stambenih zgrada u Bogatiću i u ovoj godini priliku za subvenciju imaće građani koji ispune uslove iz Javnog poziva.

Za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, opština Bogatić iz budžeta za 2023. godinu izdvojila je iznos od 3.000.000,00 dinara, a isti iznos dodeliće i Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ugovor o sufinansiranju programa sa resornom ministarkom Dubravkom Đedović potpisao je zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović.

Nakon raspisivanja Javnog poziva za privredne subjekte koji će izvoditi radove na energetskoj sanaciji objekata pristupiće se izradi Javnog poziva za krajnje korisnike ovog programa odnosno građane sa teritorije opštine Bogatić.

 


 

Lokacijski uslovi 2023

Dokumenta:

 


 

Upotrebne dozvole 2023

Dokumenta:

 


 

Građevinske dozvole

Dokumenta:

 


 

Afrička kuga svinja

Na području Republike Srbije u više opština kao i na teritoriji opštine Bijeljina sa kojom se opština Bogatić graniči, pojavila se afrička kuga svinja ( AKS ) kao naročito opasna i zarazna bolest domaćih i divljih svinja sa krajnim ishodom smrti ili ubijanja svih svinja na zaraženom gazdinstvu.
Ova bolest nije zoonoza odnosno od nje ne oboljevaju ljudi. Uzročnik AKS je virus. Često se dešava da je prvi znak bolesti gubitak apetita , međutim najčešće vlasnici nađu uginule svinje. Kod bolesnih svinja primećuje se: povišena temperatura,crvenilo kože ( najčešće po njušci, ušima, repu, nogama, stomaku i bočno po slabinama), pobačaju, potištenost, nesigurnost pri hodu, otežano disanje, kašljanje, povraćanje i krvava proliv. Virus, uzročnik bolesti je jako zarazan, bolest se brzo širi i prouzrokuje velike ekonomske gubitke.
Ovom prilikom apelujemo na sva poljoprivredna gazdinstva na teritoriji opštine Bogatić da prijave nadležnoj veterinarskoj stanici svaki od navedenih simptoma ako se pojave i obavezno da prijave svako uginuće svinja bilo koje kategorije.
Takođe, potrebno je pojačati mere dezinfekcije farmi, odnosno prilikom ulaska obavezno dezinfikovanje obuće, opreme i alata. Potrebno je zabraniti ulaz na farmu svim licima osim vlasnika i veterinara. Za veterinare pri ulasku obezbediti sopstvenu obuću i dezinfikaciona sredstva i kao jedna od najvažnijih mera, nikako ne kupovati prasad bez ušnih markica, zdrastvenih uverenja i na ulici (neregistrovanim pijacama).
Apelujemo i na lovačke sekcije na teritoriji opštine da prijave svaki primerak uginule divlje svinje kao i nelegalno odložene leševe domaćih svinja.

 


 

Oglasi

Dokumenta:

 


 

Rešenje o dodeli sredstava iz budžeta opštine Bogatić za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja u 2023. godini.

Na osnovu obrazloženog Predloga stručne komisije Predsednik opštine Bogatić doneo je Rešenje o dodeli sredstava iz budžeta opštine Bogatić za projekte kojima se ostvaruje javni interes u oblasti javnog informisanja u 2023. godini.

Svi mediji koji su dobili manji iznos od traženog a prihvate dodeljena sredstva, obrazac revidiranog budžeta mogu preuzeti iz priloga.

Rok za dostavu revidiranog budžeta je 7 dana od dana prijema Rešenja.

Rešenje o dodeli sufinansirajućih sredstava u celosti, Predlog o dodeli sredstava i Obrazac revidiranog budžeta, mogu se preuzeti na ovoj stranici putem linka – ispod ovog teksta.

Dokumenta:

 


 

Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bogatić u 2023. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bogatić u 2023. godini
Potrebna dokumentacija se može preuzeti putem linkova ispod ovog teksta.

Dokumenti

 


 

Oglas o sprovođenju postupka prikupljanja ponuda javnim oglasom 4

Na osnovu Odluke Opštinskog veća Opštine Bogatić br.06-2-460/2023-01 od 18.01.2023.godine, Komisija za sprovođenje postupka  raspolaganja građevinskim zemljištem u postupku javnog oglašavanja, putem prikupljanja pisanih ponuda, raspisuje Oglas o sprovođenju postupka,  za davanje u zakup građevinskog zemljišta  pod sledećim uslovima:

Pogledaj više

 


 

Oglas o sprovođenju postupka prikupljanja ponuda javnim oglasom 3

Na osnovu Odluke Opštinskog veća Opštine Bogatić br.06-2-460/2023-01 od 18.01.2023.godine, Komisija za sprovođenje postupka  raspolaganja građevinskim zemljištem u postupku javnog oglašavanja, putem prikupljanja pisanih ponuda, raspisuje Oglas o sprovođenju postupka,  za davanje u zakup građevinskog zemljišta  pod sledećim uslovima:

Pročitaj više