Bogatić

Kulturno-obrazovni centar

Kulturno-obrazovni centar

Tri sorele
Dečja pozorišna scena
Folklorni ansambl
Narodni orkestar
Ðido
Književni susreti
Mirjana Aleksić

Kulturno-obrazovni centar u Domu kulture organizuje razne manifestacije – koncerte, predstave, večeri poezije, promocije knjiga, likovne izložbe. Pored Kulturno obrazovnog centra, rad kulturno-umetničkih društava organizovan je u više sela opštine Bogatić i to: KUD „Živan Arnautović“ – Badovinci, KUD „Stanimir Josipović“ – Belotić, KUD „Bisernica“ – Dublje, KUD „Mačevanka“-Klenje, KUD“Vez“-Glušci. Sva kulturno-umetnička društva imaju podršku svojih mesnih zajednica i Opštine, koja iz budžeta izdvaja sredstva za njihovo funkcionisanje, koncerte, putovanja.

U 2008. godini, iz budžeta Opštine, sopstvenim sredstvima Kulturnog centra i uz pomoć Ministarstva kulture, Dom kulture u Bogatiću je kompletno rekonstruisan i sada je funkcionalan, moderno uređen i opremljen. Renovirana je sala u kojoj se održavaju koncerti i manifestacije, bina i svlačionice.

Nabavljena je rasveta, bioskopska oprema i druga savremena tehnička oprema. Uslovi za rad članova Pozorišta, Folklornog ansambla i Narodnog orkestra sada su neuporedivo bolji nego ranije. Takođe, Kulturno-obrazovni centar je sada u mogućnosti da sa ponosom ugosti profesionalna pozorišta, folklorne ansamble i organizuje sva dešavanja u renoviranom prostoru.

Kontakt telefon: Kulturno obrazovni centar „Bogatić“ 015/7786-148
Režija: Tanja Jurišić
Rukovodilac dramskog amaterizma: Branislav Ković
Rukovodilac folklornog ansambla: Miloš Simić
Rukovodilac narodnog orkestra: Zoran Puzić
Rukovodilac slikarske kolonije: Dragomir Ninković
E-mail: kocbogatic2016@gmail.com